Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος (“Κυβέλα, Μάτερ θεών”).
Στη σύγχρονη εποχή, η Αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας..
Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

ΠΗΓΗ:ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΑΈχουμε αρχίσει την προετοιμασία μας για την γιορτή της μητέρας και εμείς!!
Έτσι το πρώτο μας δωράκι είναι έτοιμο για εκείνην!! Μια μεγάλη αγκαλιά με τα χεράκια μας που λέει
  
<σ'αγαπώ>
Και ο τρόπος που ζωγραφίσαμε την μαμά μας και γράψαμε το όνομα της!! Κάθε ζωγραφιά μας ένας δικός μας πίνακας ζωγραφικής!!
 Είναι μερικές μόνο από τις μαμάδες μας ,μια και είναι παρα πολλές για να τις δούμε όλες!!Ετοιμάζουμε και άλλες πολλές εκπλήξεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.