Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



 ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΉΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΉΡΩΕΣ ΤΟΥ 40 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΏΝ ΜΑΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΊΠΑΝ ΕΧΘΡΟΊ ΚΑΙ ΦΊΛΟΙ ΤΟΤΕ......


Γερμανός αξιωματικός της αεροπορίας για την αντίσταση του στρατού μας κατά των Γερμανών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έλεγε στον αντιστράτηγο Δέδε ότι οι στρατιώτες μας ήταν ο πρώτος και τελευταίος στρατός στον οποίο τα αεροπλάνα καθέτου εφόρμησης Στούκας δεν έσπερναν πανικό, «αντί να φεύγουν αλλόφρονες όπως εγίνετο εις την Γαλλίαν και την Πολωνίαν, μας επυροβόλουν από τας θέσεις των».


Adolph Hitler

«Χάριν της ιστορικής δικαιοσύνης είμαι υποχρωμένος να διαπιστώσω ότι εκ των αντιπάλων οι οποίοι μας αντιμετώπισαν, ο Έλλην στρατιώτης επολέμησε με παράτολμον θάρρος και υψίστην περιφρόνησιν προς τον θάνατον. Ο ελληνικός λαός ηγωνίσθη τόσον γεναίως ώστε και αυτοί οι εχθροί του δεν δύναται να αρνηθούν την προς αυτόν εκτίμησιν».33 Ακολούθησε όμως και η μάχη της Κρήτης, που θα τον κάνει έξω φρενών.

Ο Winston Churchill:
«Οι ελληνικές επιτυχίες στην Αλβανία οικοδομούν την πρώτη νίκη των συμμάχων, σε μια στιγμή που ο άξονας φαινόταν αήττητος…»




»Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει στο ελάχιστο τις πράξεις αυτοθυσίας των Ελλήνων, οι οποίες ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη νικηφόρα έκβαση της κοινής προσπάθειας των εθνών, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για την ανθρώπινη ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Εάν δεν ήταν η ανδρεία των Ελλήνων και το θάρρος τους, η έκβαση του Β’ Παγκοσμίου πολέμου θα ήταν ακαθόριστη…Ο επικός αγώνας της Ελλάδος συνετέλεσε στην ματαίωση των σχεδίων του Χίτλερ να κατακτήσει τον κόσμο



»Μέχρι τώρα συνηθίζαμε να λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε: οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. Ας μείνει ήσυχη η Ελλάδα, θα πάρει όλα όσα της ανήκουν, θ’ αποκτήση τα εδάφη της στο ακέραιο και θα ζήση περήφανη και ηρωική μέσα στους νικητές…»


Ο Anthony Eden:
«Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι η Ελλάδα ανέτρεψε τα σχέδια της Γερμανίας στην ολότητά τους και την ανάγκασε να αναβάλει την επίθεση στη Ρωσία για έξι εβδομάδες. Αναρωτιόμαστε ποια θα ήταν η θέση της Σοβιετικής Ένωσης χωρίς την Ελλάδα.»



Ο στρατηγός George Alexander:
«Είμαι ανίκανος να δώσω το κατάλληλο εύρος της ευγνωμοσύνης που αισθάνομαι για την ηρωική στάση του λαού και των ηγετών της Ελλάδας.»

Franklin Roosevelt :
«Ο αγώνας της ΕΛΛΑΔΑΣ στον πόλεμο αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλα τα έθνη … Οι Έλληνες δίδαξαν την αξιοπρέπεια στο πέρασμα των αιώνων. Όταν όλος ο κόσμος έχασε την ελπίδα του, οι Έλληνες τόλμησαν να αμφισβητήσουν το αήττητο του γερμανικού τέρατος, υψώνοντας απέναντι του το υπερήφανο πνεύμα της ελευθερίας…Στις 10 Απριλίου 1941, μετά από την ελληνική συνθηκολόγηση με τη Γερμανία, τα βόρεια οχυρά της Ελλάδας παραδίνονται. Οι Γερμανοί εκφράζοντας το θαυμασμό τους στους Έλληνες στρατιώτες, δήλωσαν ότι είναι τιμημένοι και υπερήφανοι έχοντας ως αντίπαλο τους έναν τέτοιο στρατό και ζήτησαν να επιθεωρήσει ο Έλληνας διοικητής το γερμανικό στρατό σε μια ένδειξη τιμής και αναγνώρισης ! Η γερμανική σημαία αναρτήθηκε μόνο μετά την πλήρη απόσυρση του ελληνικού στρατού. Η Ελλάδα έδωσε το παράδειγμα, το οποίο, ο καθένας από μας πρέπει να ακολουθήσει μέχρις ότου, οι σφετεριστές της ελευθερίας, οπουδήποτε της γης ευρίσκονται, υποστούν τη δίκαια καταδίκη τους».
ΠΗΓΗ http://grevenamedia.gr

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΉΣΑΜΕ.....






ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.