Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ



ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΆΣΑΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ!!!!


 ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ  ΑΡΙΣΤΗΣ                                                                                       
ΥΛΙΚΑ:
·         ΣΠΑΝΑΚΙ 1kg
·         ΦΡΕΣΚΟΚΡΕΜΜΥΔΙ 4-5 τεμ
·         ΑΝΙΘΟΣ
·         ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ
·         ΛΙΓΟ ΣΦΕΛΙΤΣΙ
·         1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΥΖΙ
·         ΛΑΔΙ
·         ΝΤΟΜΑΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ 1 ΠΟΤΗΡΙ
·         ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεματάμε λίγο το σπανάκι αφού πρώτα
Το πλύνουμε καλά και το στύβουμε με τα
χεριά μας να φύγουν τα περιττά ζουμιά
Σοτάρουμε όλα τα υλικά έκτος του ρυζιού
Προσθέτουμε ρύζι και το χυμό ντομάτας
Τέλος το νερό να σκεπάσει τα υλικά σιγοβράζουμε
 για 10-15΄και σερβίρουμε με φρέσκο λεμονάκι!


< ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ>


ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΑΜΕ.....



ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ  
  ΖΥΜΗ ΠΙΡΟΣΚΙ ΓΙΑ ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ,ΤΥΡΙ,                                                                 
ΚΙΜΑ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ                                                                                             
ΥΛΙΚΑ:                                                                                                                                
·         1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
·         1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΚΑΦΕ ΛΑΔΙ
·         1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΚΑΦΕ ΓΑΛΑ
·         ΑΛΑΤΙ-ΖΑΧΑΡΗ
·         1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΑΓΙΑ
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10΄λεπτα
Και προσθέτουμε αλεύρι όσο πάρει
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή
Αφήνουμε να φουσκώσει
Φτιάχνουμε τα πιττάκια
Βάζουμε τη γέμιση  και τηγανίζουμε!
Μμμμμμ……



<ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ>


ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΑΨΙΟΥ ΚΑΡΥΔΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ:                                                                                                                                               
·         1 ΦΑΡΙΝΑ                                                                                                                          
·         250 γρ ΒΟΥΤΥΡΟ
·         2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ                                                                                                        
·         180 γρ ΚΑΡΥΔΑ                                                                                                              
·         1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ                                                                                               
·         8 ΑΥΓΑ(ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ)                                                                                                                                                                                                           
·         1 ποτήρι  κρασιού ούζο                                                                                        
·         1 ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
·         2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΣΙΡΟΠΙ:
4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
4,5 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
0,5 Γλυκού χυμό λεμόνι
(βράζουμε για 7-8λεπτα)
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΑΡΥΔΑ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΝΑ                                     
    Χτυπάμε βούτυρο+ ζάχαρη για 5-6  λεπτά. Προσθέτουμε 1-1 τους                                           
                                                                                                                                                              κρόκους. Το γάλα ,το ούζο ,τις βανίλιες το μπέικιν πάουντερ
    + την καρύδα .Συνεχίζουμε το χτύπημα. Χτυπάμε χωριστά τα                                              ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα και                                                      το αλεύρι. Χρησιμοποιούμε στρογγυλό ταψί 36 εκ πολύ καλα
      βουτυρωμένο .Ψήνουμε στους 170c (αέρα) για 1 ώρα                                                                              Όταν κρυώσει ρίχνουμε καυτό το σιρόπι και μετά πασπαλίζουμε   με καρύδα!   

                (ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Κ.)







ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ                                                                                                                 
ΥΛΙΚΑ:                                                                                                                                              
·         7 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΛΑΔΙ                                                                                 
·         7ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ                                                                             
·         7 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΖΑΧΑΡΗ                                                                               
·         5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΚΑΟ                                                                                                                                                        
·         5 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΝΕΡΟ                                                                                    
·         5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ                                                                             
ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ                                                                    
·         2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ                                                                                                                                                     
·         2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΟ                                                                         
·         ΑΛΕΥΡΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΚΙΛΑ
·         0,5 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΟΝΙΑΚ                                                                                
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:                                                                                                                                                                                                                                                                               
Βάζουμε το  λάδι,το πετιμέζι και τη ζάχαρη να χτυπηθούν καλά                                       
προσθέτουμε το κακάο  ,την  κανέλα ,το γαρίφαλο ,στο τέλος                                           
βάζουμε τη σόδα στη λεκάνη που θα αδειάσουμε το υλικό!  

                                           

(ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ Κ.)   


ΠΑΣΤΑΦΛΩΡΑ
                                                                                                                                           

  ΥΛΙΚΑ(για ταψάκι Νο 30)

     1 ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
     ¾ ΤΟΥ ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
     ½ ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
    ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΖΟΥΜΕΡΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ                                                                      
   ½ ΚΙΛΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ(της αρεσκείας σας)                                                                         
1         φλιτζανάκι κονιάκ ή πορτοκάλι                                                           
      1 ΒΑΝΙΛΙΑ
        ½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ                                                                              
        ΕΚΤΕΛΕΣΗ:                                                                       
  Χτυπάμε το βούτυρο (αφού το έχουμε βγάλει λίγη ώρα από το
      ψυγείο) με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό στον οποίο έχουμε                                                                                                                                           διαλύσει τη σόδα και την βανίλια. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το
 μπέικον .Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο .Το ένα κομμάτι το ανοίγουμε                                          φύλλο χοντρό 2 εκατοστών και το στρώνουμε στο βουτυρωμένο
   ταψί. Επάνω βάζουμε την μαρμελάδα την οποία έχουμε χτυπήσει
     στο μουλτι για να είναι πιο ρευστή .Κόβουμε ένα κομμάτι                                                   
της δεύτερης ζύμης και το βάζουμε αφού το έχουμε κά-                                                      
νει κορδόνι γύρω-γύρω στην άκρη του φύλλου. Την υπό-
λοιπη ζύμη την κάνουμε λεπτά κορδόνια και την τοποθετούμε                                           
πάνω στην μαρμελάδα κάνοντας τετραγωνάκια ή ρόμβους .                                                                                                   
Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά.   
                                                                  
           ( Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ)                                                                                                                                                                                                                   
                                                               
                                                                                                  
                                                                                                 
ΠΙΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

   ΥΛΙΚΑ(ΓΙΑ 4 -6 ΑΤΟΜΑ):

   ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΑ
   4ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΦΕΤΕΣ                                                 .                200γρ. ΓΡΑΒΙΕΡΑ Ή ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΑ
                                                                                                                                                                 200γρ. ΡΟΚΦΟΡ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
     ΛΙΓΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
                                                                                                                                                                 ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
                                                                                                                                                                   200γρ.ΦΥΤΙΝΗ                                    
                                                                                                                                                                    ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ
                                                                                                                                                               
                                                                                                                                                                   ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
                                                            
  1.Βάζετε σε μια κατσαρόλα την φυτίνη να κάψει  και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5-10 λεπτά                                                       
2.Προσθέτετε το κοτόπουλο ,το ανάλογο πιπέρι-αλάτι                                                            
το ροκφόρ, την γραβιέρα ή την παρμεζάνα και τον
μαϊντανό .Ανακατεύετε και αφήνετε για 10 λεπτά  να ψηθούν                                           
3.Κατόπιν αλείφετε με ελάχιστη φυτίνη τον πάτο ενός ταψιού                                            
Και στρώνετε τα φύλλα ένα-ένα αφού αλείψετε με φυτίνη                                                 
4.Στρώνετε το μείγμα πάνω στα φύλλα και στην συνέχεια                                                    
τα υπόλοιπα, αφού τα αλείψετε  ένα-ένα με φυτίνη.                                                                 
5.Χαράζεται την πίτα και την ψήνεται σε μέτριο φούρνο για 30                                             
λεπτά                                                                                                                                                     
                                                          
                                                                                                                                                              
(Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ)      



ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΑΙΡΗΣ

         ΥΛΙΚΑ:

      1 ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ
1         ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ (που φουσκώνει μόνο του)
    1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
     1 ΚΟΥΠΑ ΦΥΣΙΚΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
     1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ
      ½ ΚΟΥΠΑ ΣΤΑΦΙΔΑ ΞΑΝΘΗ                                                                                                                                                    ½ ΚΟΥΠΑ ΚΑΡΥΔΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΕΤΡΙΑ
  1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
     3 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
                                                                                                                                                                                      ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
                                                                                                                                                                   Χτυπάμε το λάδι μαζί  με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
   Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι που έχουμε                                                                διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά                                                
Προσθέτουμε το γαρύφαλλο ,την κανέλα, το καρύδι, την σταφίδα                                   
και το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί .Σε λαδωμένο                                   
ταψάκι νούμερο 28 απλώνουμε το μείγμα. Βάζουμε το ταψί σε                                        
προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς ,στις αντιστάσεις                                
για 40-60 λεπτά.                                                                                                                                                                                                                                             
                                                                                                                               
                                                          
      ( Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ)                                                                                                                                                                           



                                                                    
ΤΟ ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ

                                 ΥΛΙΚΑ:

                                1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΙΦΙ
                                 250 γρ ΚΑΛΟ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΗΡΟ
                              150γρ. ΦΥΣΤΙΚΗ ΑΙΓΙΝΗΣ ΑΝΑΛΑΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ
                             2 ΣΑΝΤΙΓΥ  ΣΕ ΣΚΟΝΗ                                                                                
                          1 ΦΑΚΕΛΟ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ 2 ΚΡΟΚΟΥΣ
        ΓΑΛΑ ΟΣΟ ΛΕΝΕ ΠΑΝΩ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΙΓΥ ΚΑΙ ΤΗΣ
                    ΚΡΕΜΑΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
                                                                                                                                                           
                                                                                                                                                                        ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
         800γρ. ΖΑΧΑΡΗ
       1 ΚΙΛΟ ΝΕΡΟ                                                                                                                                                             ΤΟΝ  ΧΥΜΟ ΕΝΟΣ ΜΕΤΡΙΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ,
ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ
    ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ
    ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:                                                                                                                                  
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας το                                                          
για 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.                                                                
Ανοίγουμε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο πυρέξ                                                                        
το περιχύνουμε με το καυτό βούτυρο. Το ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς σε αντιστάσεις περίπου εως
ότου χρυσίσει το κανταΐφι παντού
Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε παντού με τριμμένο φιστίκι,
Αφήνουμε λίγο, περίπου 50γρ,για να γαρνίρουμε στο τέλος
σιροπιάζουμε το καυτό κανταΐφι μας με όλο το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε τώρα στην άκρη το γλυκό μας για να ρουφήξει το σιρόπι
αλλά και να κρυώσει τελείως
Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής χτυπώντας με κρύο γάλα την σκόνη
  και προσθέτουμε τους 2 κρόκους αυγού
φτιάχνουμε και τον ένα φάκελο σαντιγί. Αναμειγνύουμε την σαντιγί
 με την κρέμα ζαχαροπλαστικής  και τα απλώνουμε  στο                                                                       κανταΐφι που έχει κρυώσει τελείως. Φτιάχνουμε  και τον δεύτερο φάκελο σαντιγί και τον απλώνουμε και αυτό
από πάνω. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο
  φιστίκι και βάζουμε στο ψυγείο.





ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ      
                                                                                                                               
ΥΛΙΚΑ:    
                                                                                    
·         6 ΑΥΓΑ                                                                                    
·         2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
·         1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ                                                                                                             
·         1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΠΟΤΟ                                                         
·         3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ                                                                                                
·         1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ-ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ                                               
·         1 ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
·         1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ                                                                              
·         1 ½ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΑΡΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ                                                                          
·         ΧΥΜΟ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε αλεύρι-κανέλα-γαρύφαλλο-μπέικον-καρύδι
και αφήνουμε. Χτυπάμε στο μίξερ τ’ αυγά με την ζάχαρη
Προσθέτουμε το λάδι ,το χυμό λεμόνι αφού διαλύσουμε τη
σόδα πρώτα και στη συνέχεια το μείγμα με το αλεύρι
εναλλάξ με την sprite
Ψήνουμε στις αντιστάσεις 175c-180c για μια ώρα περίπου                                                                                                                                                    ΣΙΡΟΠΙ:                                                                                                                            
           2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
1         ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑ                                              
         1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ                                                                     
       1 ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ    
                                                                                                          
    Σιροπιάζουμε ζεστό-κρύο και γαρνίρουμε προαιρετικά
    με τριμμένο καρύδι ή σαντιγύ


          (Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ





                    ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ                                                                                                                        
ΥΛΙΚΑ:                                                                                                                                                                                                                                                                               
·         ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ¾ ΤΟΥ ΚΙΛΟΥ                                       
·         1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΙΘΟ,ΛΙΓΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
·         1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
·         ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ
ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΕΣ
·         3-4 ΦΡΑΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
·         10 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ
·         3 ΑΥΓΑ
·         1 ΜΙΚΡΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
·         ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ
·         ΖΥΜΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα μανιτάρια ,καλαμπόκι ψιλο-
κομένα,τα κρεμμυδάκια  άνηθο και μαϊντανό ,ζαμπόν,
Σβήνουμε με λίγο κρασί μέχρι να φύγουν τα υγρά.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα ρίχνουμε 2-3 φλιτζάνια
τυρί που λειώνει και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.                                                 
Στρώνουμε τα υλικά. Στρώνουμε φύλλα σφολιάτας                                                                                   στρώνουμε πάνω τα υλικά κρύα .Σκεπάζουμε με άλλο φύλλο σφολιάτας .
Χαράζουμε και ψήνουμε στους 180c  στον αέρα!    
                   
                (Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ)                                                         
                                                                                                                             


ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ

ΥΛΙΚΑ  :         
                                                                                   
·         200ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ(Ή ½ ΟΛΙΚΗΣ)                                                  
·         100 ΓΡ. ΚΟΥΑΚΕΡ                                                                                                           
·         1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΑΓΙΑ
·         150 ΓΡ.ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ                                                                                                      
·         2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ
·         1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
·         1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
·         ½ ΚΟΥΠΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΞΑΝΘΕΣ
·         2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ
·         Ι ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ
·         ½ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
·         ½ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κουάκερ. Διαλύουμε στο
γάλα τη μαγιά και την προσθέτουμε στο αλεύρι .Προσθέτουμε
το μέλι, το αλάτι, το λάδι, τις σταφίδες και το καρύδι  και τα
ζυμώνουμε πολύ καλά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο                                  
αλεύρι η λίγο γάλα προκειμένου να πετύχουμε μια μαλακή
ζύμη. Αφήνουμε για 30  λεπτά  το μείγμα  σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί .Ζυμώνουμε 4-5 ψωμιά και τα βάζουμε σε λαδωμένο τα
αλείφουμε με το αυγό που προηγουμένως το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε  με το μείγμα κανέλας και ζάχαρης.                                                                                                      Ψήνουμε στους 200 c βαθμούς για 30 λεπτά περίπου !

                                (Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ)

                                                                                                   

 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ!
ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ!


                       
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.