ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΣΧΑ
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ....
ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΑΡΤΙΝΑ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ
.......
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ.......
Τα λαζαράκια είναι μικρά σταφιδόψωμα. Παρουσιάζουμε την αυθεντική μοναστηριακή συνταγή για λαζαράκια, έτσι όπως τα φτιάχνουν οι μοναχοί του Αγίου Όρους.
Υλικά
• 1 κιλό αλεύρι σταρένιο
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
• 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο
• 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο ή μαστίχα Χίου
• Μαγιά μπύρας
• Λίγα μοσχοκάρφια και λίγο σουσάμι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
• 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο
• 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο ή μαστίχα Χίου
• Μαγιά μπύρας
• Λίγα μοσχοκάρφια και λίγο σουσάμι
Προετοιμασία
Διαλύουμε τη μαγιά με ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό μέσα στη λεκάνη του ζυμώματος. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το γλυκάνισο (ή τη μαστίχα) και ένα ακόμα φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μια μέτρια ζύμη. Αδειάζουμε το ζυμάρι στον αλευρωμένο πάγκο της κουζίνας και ξαναζυμώνουμε με δύναμη.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε κομμάτια, τα οποία πλάθουμε σε ανθρωπάκια τοποθετώντας τα μοσχοκάρφια για μάτια, μύτη κ.λπ. Αλείφουμε με λίγο λάδι τις λαμαρίνες που θα χρησιμοποιήσουμε, τοποθετούμε μέσα τα λαζαράκια, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος, να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º Κελσίου για 45-50 λεπτά περίπου.
Η ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΜΑΣ ΈΦΤΙΑΞΕ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ !!!!!
ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ !!!
ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!!!
ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ....
ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ......
ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΟΚΡΟΚΕΤΕΣ....
ΠΟΥΛΑΚΙ....
ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.